Johan Klaps

Johan Klaps (°1970) werd geboren in Maaseik waar hij volgens de familietraditie jarenlang volleybal speelde. Na zijn middelbare studies in het H.-Kruiscollege trok hij naar Antwerpen waar hij licentiaat vertaler Nederlands-Engels-Italiaans werd. Daarna volgde hij nog een aanvullende studie in de internationale politiek. Bovendien was hij ook actief in het studentenleven.

Na zijn studies wou Johan zijn blik op de wereld verruimen en werkte hij een jaar als reisleider in de Verenigde Staten. Zijn talenkennis kwam hierbij zeer goed van pas. Na dat jaar keerde hij terug naar Antwerpen, hij trouwde er met Véronique Minnebo en ze kregen samen drie kinderen: Sam, Wout en Lore.

Ondertussen begon Johan een eigen zaak. Op de Gitschotellei in Berchem richtte hij een filiaal op van het destijds nog vrij onbekende Argenta. Na een succesvolle periode van 10 jaar kreeg hij een nieuwe uitdaging als zaakvoerder van het Axa-kantoor in dezelfde straat. Ook hier bleek zijn persoonlijke aanpak enorm geapprecieerd te worden door de klanten.

 

Politieke interesse

Johan interesseerde zich al van jongs af aan voor de politiek, maar was niet partijgebonden. Hij was gecharmeerd door de Volksunie, maar bepaalde figuren binnen die partij deden hem steeds weer afhaken. De tweespalt in de Volksunie was toen al duidelijk zichtbaar.

Niet te verwonderen dus dat Johan kort na de oprichting lid werd van de N-VA, een partij waar weinig toekomst in leek te zitten en waarmee het al snel fout leek te lopen. Johan geloofde echter rotsvast in het project, engageerde zich in de lokale afdeling in Berchem en werd er in 2010 voorzitter.

In 2012 werd Johan gemeenteraadslid in Antwerpen en in oktober 2014 legde hij de eed af als Kamerlid, in opvolging van minister Jan Jambon. Zowel in de gemeenteraad als in het parlement focust Johan zich voornamelijk op financiële dossiers. Als bankier weet hij immers maar al te goed dat de rekening moet kloppen. Bovendien wil Johan ondernemers helpen ondernemen omdat de koek nu eenmaal eerst gebakken moet worden alvorens hem te kunnen verdelen.

Volleybal speelt Johan niet meer, maar sinds enkele jaren heeft de loopmicrobe hem te pakken. Na zijn deelname aan een start-to-run cursus (geweldig initiatief!) loopt hij jaarlijks mee met de 10 Miles in Antwerpen en droomt hij stilletjes van een marathon.

Medewerkers

Helke Verdick